SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za lepši dan

Barcaffè kafe

Različite arome, različite metode pripreme, ali uvek onaj karakterističan Barcaffè ukus.

Motivacija i inspiracija

Dobra kafa te budi. Najbolje te pokreće. Pronađite inspiraciju za kretanje ili desert uz kafu.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti oko kafe. Uđi u naš svet kafe i pogledaj kako smo se kretali tokom vremena.

Recepti

Neobični kolačići

Za 10 komada
  • slanutak, kuvan ili oceđen - 400g
  • hrskavi puter od kikirikija - 160g
  • agavin (ili javorov) sirup - 80g
  • prašak za pecivo - 6g (1 puna kašičica)
  • sol - 3g (dva prstohvata)
  • 70% čokolade - 100g
  • cvet soli
Kada želite nešto slatko, ali i da bude zdravo i puno proteina... pripremite neobične kolačiće po receptu Tee Mamut! Oni su veganski i bez brašna, a lako se pripremaju. Najbolje? Nećete ni okusiti neobičan sastojak! Uz kolačiće, uživajte u šoljici Barcaffe kafe.
Za 10 komada
  • slanutak, kuvan ili oceđen - 400g
  • hrskavi puter od kikirikija - 160g
  • agavin (ili javorov) sirup - 80g
  • prašak za pecivo - 6g (1 puna kašičica)
  • sol - 3g (dva prstohvata)
  • 70% čokolade - 100g
  • cvet soli

Uputstva za pripremu:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. Slanutak stavite u multivarku zajedno sa svim sastojcima osim čokolade.
  3. Sve zajedno izmešati u kompaktnu smesu i na kraju špatulom umešati komadiće čokolade.
  4. Oblikujte loptice od 70 g, malo ih spljoštite, na vrh pritisnite drugi komad čokolade.
  5. Stavite ih na papir za pečenje i pecite 10-12 minuta.
  6. Izvadite ih iz rerne i pospite cvetom soli.
  7. Pustite ih da se potpuno ohlade pre serviranja.

Video

Neobični kolačići