Sastojci
- Puter - 225g
- 70% čokolada - 500g
- Jaja - 7 kom
- Šećer - 150g
- sveže maline
- šećer u prahu
Isprobaj ednostavan recept Tee Mamut za bogatu i ukusnu čokoladnu tortu u kojoj možeš uživati uz šoljicu kafe.Uputstva za pripremu:
- Zagrej rernu na 130 °C.
- Otopi puter i čokoladu na pari. Posoli.
- U međuvremenu, pomešaj jaja.
- Miješaj jaja sa šećerom oko 10 minuta ili dok se zapremina ne poveća za najmanje 3 puta.
- U umućena jaja postepeno dodaj čokoladu i puter.
- Dobro promešaj da se smeša dobro sjedini.
- Smesu sipamo u kalup prečnika 20 cm na koji smo stavili papir za pečenje i namastili ivice ili tepsiju.
- Stavi u zagrejanu rernu i peci na 130°C oko 30 minuta.
- Da je torta pečena, znaćemo kada protresemo kalup i torta liči na puding. Sredina treba da ostane mekša od spoljašnjeg dela.
- Izvadi tortu iz rerne i ostavi da odstoji na sobnoj temperaturi oko 1 sat.
- Zatim stavi u frižider, najbolje preko noći.
- Pre serviranja ostavi tortu napolju najmanje 30 minuta, ukrasi je malinama i šećerom u prahu.
Podelite svoje kreacije na našim društvenim kanalima.
Prati nas